Agri Nord inbyder til kursusdag med fokus på malkerobotter.

- I vores regnskaber og budgetter kan vi se, at der er meget stor forskel på de økonomiske nøgletal og udnyttelse af malkerobotterne på de enkelte bedrifter. Mange faktorer spiller ind for at sikre sig det bedste økonomiske resultat, og det er netop disse faktorer, som kurset vil tage fat i, skriver Agri Nord i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der vil blandt andet være mulighed for at høre om erfaringer fra andre mælkeproducenter. Kristoffer Kappel fra Thy har for tiden 320 årskøer, som malkes med malkerobotter. Målet er at nå en besætningsstørrelse på 380 årskøer med fem malkerobotter. Han vil fortælle om de vigtige overvejelser, inden man investerer i robotter, erfaringer med indkøringen og ikke mindst den daglige drift og opfølgning på en mælkeproduktion med malkerobotter.

Malkerobotfirmaerne Lely og DeLaval deltager også på kurset med hvert sit indlæg. De vil fortælle om staldindretning, styring af kotrafik og management i robotbesætninger. De vil også fortælle om de forskellige typer af udskrifter, og hvordan mælkeproducenten får effektiv udnyttelse af oplysningerne, så økonomien kan optimeres bedst muligt.

- Undervejs vil der være gode muligheder for at stille spørgsmål og drøfte erfaringer med de øvrige deltagere på kurset. I løbet af kursusdagen vil vi undersøge muligheden for eventuelt at etablere nogle erfagrupper med fokus på den daglige drift og effektiv udnyttelse af malkerobotter og på denne måde øge erfaringsudvekslingen hos mælkeproducenterne, skriver Agri Nord.

Kurset holdes tirsdag den 5. april 2011 klokken 9.30-14.00 på Hobro Landbocenter