Abonnementsartikel

Brian Jørgensen har fået opbygget sin egen selvkørende flishugger på basis af en Valtra S-serie traktor

Brian Jørgensen fra Herning i Midtjylland har fået sig lidt af en usædvanlig traktor. Og traktor er måske så meget sagt, for selvom maskinen delvis består af en Valtra S 352, så er der modificeret en hel del på eksemplaret. Traktoren er nemlig bygget om til en selvkørende flishugger.

Brian Jørgensen har gennem et par år haft en selvkørende flishugger, men den brændte sidste efterår - og var i øvrigt ikke helt som Brian Jørgensen ønskede. Den var blandt andet for dyr at holde kørende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I stedet for at købe en ny fabriksopbygget flishugger valgte midtjyden at gå andre veje.

- Jeg kunne have købt en anden flishugger, men jeg ville hellere selv være med til at opbygge en ny, utraditionel løsning, fortæller han.

Sammen med Sørvad Auto- & Traktorværksted gik han i gang med at konstruere den nye, selvkørende flishugger på basis af en Valtra S 352 traktor med en maksimal motoreffekt på 370 hestekræfter.

I Sverige blev der indkøbt en 18 kubikmeter stor vogn til konstruktionen, som både har højtip og træk på alle hjul. Og hele maskinen er ifølge Brian Jørgensen endt med at være en billigere løsning end en fabriksproduceret maskine.

- Jeg har nu kørt godt 80 timer med den, og de foreløbige præstationer er jeg meget tilfreds med, siger Brian Jørgensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller, at kapaciteten i gennemsnit er 80 kubikmeter i timen - og at forbruget af brændstof i gennemsnit ligger på 20 liter i timen.

Kabinen på flishuggeren har luftaffjedring, og der er installeret et luksussæde med høj ryg.

- I hvert armlæn har jeg fået indbygget et joystick, som tilsammen styrer hele maskinen, fortæller Brian Jørgensen.

Skift mellem frem og bak sker med en pedal i gulvet.