Klovplejeboksen, der vandt en af de seks Agromek-priser for den praktiske behandlingsstrømpe til køer, har også taget udstyr til svinenes klove med på Agromek.

Den nye soboks ved navn Piggytrim kan løfte soen op i en passende arbejdshøjde ved hjælp af en søjlelift, som er kendt fra bilindustrien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den kan i teorien klare 2,5 ton, og det vejer soen jo ikke, siger Henrik Hein Jørgensen, der er indehaver af Klovplejeboksen.

Han var i første omgang begyndt at importere sobokse til klovbeskæring fra USA, men de kunne ikke løfte søerne nær så højt op.

- Da vi så, at nogle landmænd selv var begyndt at opfinde metoder til at løfte søerne højere op, vidste vi, at der var et marked for en boks med søjlelift, siger Henrik Hein Jørgensen.

Landmænd med gode stalde vil klovbeskære

Han tror på, at klovpleje bliver en stadigt større del af svineproduktionen i fremtiden.

- Sådan som tendensen er nu, tror jeg, at det breder sig. Hvis man vil tjene penge på svineproduktion i Danmark, må man med de rammebetingelser være tre gange så dygtige som resten af verden. Det kan blandt andet være parametre som klovbeskæring, der kan bringe os et skridt foran, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Henrik Hein Jørgensen oplever, at det særligt er svineproducenter med gode og sunde staldforhold, der viser interesse i klovbeskæring. 

- De, der i forvejen har supergode staldforhold, de vil et skridt videre. De er interesserede i at optimere bedriften, siger han.

Piggytrim har fået en nyhedstjerne på Agromek.