Abonnementsartikel

Ny teknologi skal effektivisere produktionen af skiveskåret ost. Det betyder, at Arla Foods kan spare 64 danske stillinger.

Fremover skal Arlas gul ost kun skæres i skiver tre steder - i Nr. Vium i Danmark, Götene i Sverige og Tychowo i Polen. Ved at investere i ny teknologi og samle produktionen kan mejerigiganten spare 40 millioner kroner om året.

Sliceriet i Taulov lukker, når de nye maskiner er kommet i drift i forsommeren 2011, og 39 stillinger skal nedlægges her. Også i Nr. Vium skal 25 stillinger væk, mens 64 er tilbage. I Götene forsvinder også et antal stillinger, men præcis hvor mange er endnu ikke afklaret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-  Det er naturligvis trist for de mange medarbejdere, som mister deres job nu, men forhåbentlig kan de tilbageværende glæde sig over, at vi med den nye investering har fremtidssikret deres arbejdspladser inden for et område, som andre brancher flytter til udlandet, siger Dan Kolding, produktionsdirektør i Arla. 

Produktionen skal vokse

Stillingerne forsvinder, primært fordi to nye slice-maskiner kan effektivisere produktionen markant. Med besparingen på 40 millioner kroner er Arla fortsat konkurrencedygtige på markedet for skiveskåret ost.

- Det er en forudsætning for vores vækststrategi, forklarer Dan Kolding. 

Arla sælger i øjeblikket 24.000 ton skiveskåret ost om året. I 2015 skulle den mængde ifølge de strategiske ambitioner gerne være vokset til 39.000 tons. Og så bliver der brug for flere medarbejdere i slicerierne. 

Misforståelse om nye stillinger i Kruså

Arla meddeler desuden, at der var tale om en misforståelse, da flere medier først på ugen skrev, at selskabet ansætter 30 nye medarbejdere på mejeriet i Kruså.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er tale om en vækstplan, der går ud på, at Arla planlægger at udvide produktionen af hvid ost med 44 procent - hvilket vil svare til 30 stillinger. Men ordrerne er altså ikke i hus endnu, oplyser Arla.