Børn kan i vinterferien sammenligne deres egne huslige pligter med, hvordan dagsprogrammet så ud for et barn på landet førhen. Dansk Landbrugsmuseum i Gl. Estrup inviterer nemlig til "Har du klaret dine pligter", som er en aktiv udstilling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På museet får du får udleveret en liste med pligter, som den kunne have set ud for dine bedsteforældre, oldeforældre eller endnu ældre forfædre. Pligterne på listen er ikke udført alle sammen, så du må selv færdiggøre det, der mangler. Det kan være at passe husdyr, hjælpe din far med at flette reb, hjælpe din mor med at dyppe lys eller øve dig i at spinde uld.

- Måske har du selv en liste over pligter, som du kan sammenligne med. Du kan også få dine forældre eller bedsteforældre til at lave en liste, som den kunne have set ud, da de var børn, opfordrer Dansk Landbrugsmuseum.

Selv om der er fokus på pligter, skal der også være tid til leg - som der også var i gamle dage. Så, når du går i laden for at se til dyrene, kan du også bygge hule af halmballer, eller du kan afprøve om rebet duer som sjippetov.

Entréen for voksne er 85 kroner og giver adgang til både Herregårdsmuseet og Dansk Landbrugsmuseum. For børn under 18 år er det gratis. Åbningstid er klokken 10.00 til 16.00.

Der vil være mulighed for at køre en tur i vinterlandskabet med hest og vogn. Prisen for turen er 20 kroner pr. person.