Enhedslisten har gjort indsigelser mod ordlyden i nyheden "Enhedslisten vil nedlægge dansk svineproduktion". Partiet gør opmærksom på, at de ikke ønsker at stoppe dansk svineindustri, men at sætte en stopper for nyetableringer og udvidelser inden for dansk svineproduktion. Vi beklager fejlen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs her den oprindelige pressemeddelelse:

Enhedslisten foreslår svinestop

- Svineproduktionen har i en årrække givet underskud. Svineproduktioner er derudover den væsentligste årsag til dansk landbrugs store CO2 udslip samt massive forurening og ødelæggelse af dansk natur og miljø. Derfor foreslår Enhedslisten nu i folketinget, at der sættes en stopper for udvidelser og nyetableringer inden for denne produktion, som hverken miljømæssigt eller økonomisk er bæredygtig, udtaler Per Clausen, fødevareordfører for Enhedslisten.

- Dansk landbrug skal fremover udvikle produktionsformer, som både miljømæssigt og økonomisk er bæredygtige. Derfor skal svinestoppet kombineres med en massiv satsning på økologisk omstilling. Netop økologi har i de senere år vist sig at være både økonomisk og miljømæssigt langt mere bæredygtigt end det konventionelle landbrug, fortsætter Per Clausen.

- Svineproduktionen i Danmark er afhængig af massiv import af foder fra Sydamerika, hvor jorden kan bruges til langt mere fornuftige formål. Samtidig er eksporten af levende svin ud af Dan mark eksploderet, hvilket har reduceret beskæftigelsen inden for området og skabt nye dyrevelfærdsmæssige problemer i svineproduktionen. Derfor er tiden inde til at gennemføre en reduktion i svineproduktionen, slutter Per Clausen.