Hygiejnemidlet Staldren fra det sjællandske firma J. N. Jorenku, blev tildelt en guldmedalje ved den internationale landbrugsudstilling i den polske by Poznan i foråret 2003.

- Erfaringen viser, at en kontinuerlig brug af Staldren generelt nedsætter smittetrykket betydeligt, og ved egentligt udbrud bremser midlet det effektivt, siger Johnni Pedersen, direktør i J. N. Jorenku.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Staldren er produktudviklet af J. N. Jorenku, som har eksisteret i knap 10 år. Det kontrolleres løbende af Steins Laboratorium, og test viser ifølge J. N. Jorenku en god effekt over for E-Coli, Salmonella og Campylobacter samt Stafylokokker, Streptokokker og Aspergillus.

I laboratorieforsøg reduceres bakteriefloraen i praksis til nul i løbet af en tidsperiode fra en time til to døgn, oplyser J. N. Jorenku.

Anvendes uden risiko

- Produktet er et hygiejnemiddel, som uden at påvirke dyrene kan anvendes, mens der er dyr i stalden. Det gør det nemt at bruge produktet, og det kan anvendes i en kontinuerlig behandling, mens andre midler typisk anvendes, når en staldbygning er tom mellem to hold dyr, fortæller Johnni Pedersen.

Staldren er et pulverpræparat som udstrøs i stalden. Det kan bruges løbende eller i tomme stalde, hvor det anvendes forebyggende, inden et nyt hold sættes ind.

Ved løbende brug drysses det i strøelse eller omkring foder- og drikkeautomater, hvor der ofte er fugtigt, og bakterier stortrives.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Produktet kan ifølge producenten anvendes til alle dyrehold fra svin over køer til kyllinger, mink og heste og er ifølge J. N. Jorenku helt ugiftigt.

Det udstrøs således med hånden, uden at man ifølge J. N. Jorenku behøver at tage forholdsregler, og det kan uden tilbageholdelsestid anvendes ved æglæggende høns, mælkeproducerende køer og i svineproduktioner.