Hvad skal der til for at tiltrække dygtige, unge mennesker til din svineproduktion?

Læs kort om hvad fire friske elever fra svinelinjen har af planer for fremtiden, og hvad du som arbejdsgiver skal tænke over, hvis du skal have fat på dem. Og se videoerne hvor de uddyber deres forventninger.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce
rich-media-2
Anders Lundgaard Madsen er 19 år og går på EUX hovedforløb 1. Foto Frederik Olsen.

Vil have noget fagligt med

Anders Lundgaard Madsen er 19 år og går på EUX. Han ønsker en stilling som driftsleder i fremtiden. Her vil han gerne have et tæt samarbejde med chefen angående indkøb af foder, afsætning af grisene og fremtidsplaner med mere.

- Det betyder ikke så meget om jeg får unge, gamle eller udenlandske kollegaer, bare det er nogle, som kommer med friske indspark til produktionen og har en god energi. Jeg ønsker at kunne flytte produktionen til bedre resultater, som jeg kan tage med mig i bagagen, da jeg ønsker at blive selvstændig. Se vidoen med Anders Lundgaard Madsen her:

Vil lave topresultater

Andreas Nielsen er 19 år og går på EUX. Han lægger vægt på at bedriften har styr på tingene og at der er system i arbejdet.

rich-media-4
Andreas Nielsen er 19 år og går på EUX hovedforløb. Foto Frederik Olsen.

- Jeg vil gerne være et sted, hvor man kan se resultater. Der må godt være noget at arbejde med, ikke nødvendigvis et sted med topresultater, for dem vil jeg gerne lave. Men det sociale skal fungere, og man skal kunne hjælpe hinanden.

Se vidoen med Andreas Nielsen her:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mere ansvar og positivt bidrag

Magnus Thøgersen er 21 år gammel og bliver faglært landmand med svin som speciale til sommer. Han vil uddanne sig som produktionsleder og drømmer om at blive selvstændig.

rich-media-7
Magnus Thøgersen er 21 år gammel og bliver faglært landmand med svin som speciale til sommer til sommer. Foto Frederik Olsen.

- Jeg vil gerne være manager i en løbe- og drægtighedsafdeling. Et sted hvor landmanden selv er engageret, hvor jeg har mulighed for at optimere, gøre det bedre og få mere ansvar. Jeg vil tages seriøs, så jeg kan bidrage positivt til produktionen.

Se videoen med Magnus Thøgersen her:

Gode rutiner og styr på tingene

Kamilla Højmark er 21 år og bliver faglært landmand til sommer. Hun har valgt svinelinjen fordi hun har arbejdet i en avlsbesætning med gode resultater.

rich-media-9
Kamilla Højmark er 21 år og bliver faglært landmand med svin som speciale til sommer. Foto Frederik Olsen.

- Jeg brænder for gode rutiner, systematik og planlægning, derfor er det vigtigt for mig, at der er styr på tingene. Når der er gode rutiner og styr på tingene, så er der mere fleksibilitet, og man tør tage et større ansvar, slutter Kamilla Højmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs mere om manglen på elever i landbruget her.

Læs om hvordan du spiller dine medarbejdere bedre.