Abonnementsartikel

Præcisionsjordbrug er i denne tid på manges læber, der er ingen tvivl om at præcisionsjordbrug og graduering er i vækst, og har fremtiden foran sig.

Som rådgiver hos Sagro, med interesse for emnet, spørger man sig selv, hvad er min rolle og hvor kan jeg hjælpe landmanden til bedre bundlinjen i marken. Der er et væld af spændende muligheder for at påvirke bundlinjen positivt, og udfordre fokus og optimering i markbruget med data, præcisionsjordbrug og graduering. Man kan undre sig over, at det ikke er mere udbredt, med den store variation, der er i de danske marker. Svaret er nok, at selvom data og teknik er let tilgængeligt, har den rigtige løsning har en grad af kompleksitet og selvransagelse indbygget, som kræver god faglig sparring i marken. Det handler om at træffe oplyste valg, og handle rigtigt på tilgængelig viden og data. Her kan den fagligt dygtige rådgiver hjælpe med at komme rigtigt i gang, og tolke data til de rigtige handlinger og gradueringer, som giver større præcision, mere fokus og en forbedret bundlinje i marken.

Faktum er, at mange bedrifter har maskiner, som manuelt eller automatisk kan graduere udsæd, gødning eller planteværn. Det giver muligheder for øget fokus på optimering i marken, og bedre udnyttelse af udbyttepotentialet over hele marken.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.