Abonnementsartikel

En unik sammensætning af de store biotekvirksomheder, interesseorganisationer og universiteter i det sydlige Skandinavien har etableret et nyt netværk med fokus på biologiske produkter til planteproduktion, også kaldet plant biologicals. Netværket, som har fået navnet Plant Biologicals Network.

Inden 2030 skal verdenssamfundet have sat kursen mod en mere bæredygtig klode. En klode som kan brødføde et stigende befolkningstal, der ventes at ramme 9,5 milliarder. Der hersker bred enighed om, at for at finde løsninger skal der tænkes nyt. Særligt landbruget udfordres, for løsningen er ikke flere pesticider eller at omlægge mere areal til landbrug. Tværtimod. Vi bevæger hos nærmere mod færre pesticider, mindre jordareal og forventning om højere udbytte af de dyrkede arealer. Her har forvaltningen og udviklingen af primærproduktionen en afgørende rolle. Derfor er det ifølge netværket ikke et spørgsmål om, hvorvidt man skal komme på alternative løsninger. For alternativer skal der til, hvis vi også i fremtiden vil forhindre insektangreb, formindske ukrudt og producere mere på mindre plads uden unødig påvirkning af kloden. Udviklingen af biologiske produkter som både stimulant og bekæmpelsesmiddel er en af de mulige løsninger.

I netværket tror man på synergien ved at stå sammen. For at drive viden om produkternes anvendelse og udbredelsen er det vigtigt at skabe en fælles forståelse og rammebetingelser som støtter op omkring forskning, innovation, regulering og uddannelse i forhold til plant biologicals.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.