Der er ellers mærker nok på danske fødevarer. Mærker, som bedyrer varens kvalitet, bæredygtighed, dyrevelfærd, sundhed, renhed. Og så videre. Det erkender Torben Hauskov, der er formand for Danske Svineproducenter. Alligevel synes han, certificering er en god ting.

Ulempen ved de mærkningsordninger, der allerede er her, er, at hvert enkelt mærke, kun garanterer for sin specifikke ting, for eksempel at grisen er økologisk, medicinfri eller har groet på friland. Mærket siger ikke noget om forholdene på den øvrige del af bedriften.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.