Droner har længe været anset for fremtidens løsning på mere målrettet sprøjtning i landbruget. Men inden dronerne for alvor kan blive svaret på landbrugets udfordringer, skal landmandens behov tænkes ind i den teknologiske udvikling, lyder det fra droneekspert Jesper Rasmussen.

Der er spået store besparelser hos landmanden og for miljøet. Hvis en landmand flyver en drone hen over sine marker og affotograferer dem fra luften, kan det være grundlag for en langt mere målrettet sprøjtning, end vi kender det i dag. De seneste forsøg fra Institut for Plante- og Miljøvidenskab viser, at landmanden kan spare mellem 50 og 90 procent af sine udgifter til sprøjtemidler til bekæmpelse af tidsler før høst, fortæller lektor på instituttet, Jesper Rasmussen.

Men forsøgene viser også, at dronerne stadig er et godt stykke vej fra at blive en del af landmandens hverdag.

Jesper Rasmussen er en del af en arbejdsgruppe, som drøfter regeringens nationale dronestrategi og mulighederne for at anvende droner i landbruget. Cirka 20 deltagere søger at finde frem til, hvad der skal til for, at droner for alvor bliver en del af løsningen på fremtidens behov for at sprøjte mindre.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind