Abonnementsartikel

At få jord under neglene er et nyttigt redskab, når det gælder undervisning i planter og miljø. Hos Institut for Plante- og Miljøvidenskab på Københavns Universitet afholdes en del af undervisningen gerne i de tilknyttede væksthuse, hvor inspiration og nye evner gror frem.

Tolv elever står i en cirkel i midten af en drivhusgang. Tre kasser med glasrammer fulde af jord og forskellige planter er placeret på en vogn, klar til at de studerende kan begynde at vurdere hvilken udvikling deres planter har gennemgået siden den sidste drivhussession. Det er en del af et forsøg, hvor glasrammerne gør det muligt at følge planternes vækst både over og under jorden.

- Det vigtigste i denne form for undervisning er at vise de studerende, hvordan planter rent faktisk vokser under forskellige forhold. At se det ske foran dig er meget anderledes, end at se det på et PowerPoint-slide i et auditorium, siger Lars Pødenphant Kiær, adjunkt i Organismebiologi ved Institut for Plante- og Miljøvidenskab og hyppig bruger af de levende klasselokaler.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.