Ny lade på Holmgaard giver gården flere muligheder nu og i fremtiden.

Ønsket om at samle al kornopbevaringen på en ejendom er blevet en realitet på Holmgaard nær Jerslev i Nordjylland, da de netop har opført en ny lade. En lade, som giver dem en stor grad af arbejdslettelse og et minimum af vedligehold.

Gården Holmgaard ejes af Poul Due og er omdrejningspunktet for en bedrift på 510 hektar, hvoraf 450 hektar er under plov. Driften er ren planteavl med en markplan bestående af vårbyg og vinterhvede til fremavl, frøgræs, vinterraps og kartofler. Der er to mand ansat på Holmgaard. Den ene er driftsleder Karsten Christiansen, som har været ansat hos Poul Due i cirka 14 år. Den anden er Thomas Knudsen. De to varetager alle opgaver hele året rundt uden hjælp ude fra. Poul Due hjælper dog til i høsten.

Vekseldrift har lønnet sig

Afgrødesammensætningen er blandt andet valgt ud fra fokus på struktur i jorden. Da Poul Due købte gården tilbage i 1977, var der store udfordringer med jordfygning - en udfordring som de igennem årene har fået meget bedre styr på i takt med, at der er kommet mere struktur i jorden.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind