Lyt til artiklen:

Stjålen traktor fra Løgumkloster vendte hjem

00:00
Hastighed: ???x
02:28

Søndag aften kørte to betjente fra Nordjyllands Politi til Sindal, hvor en mand i 40' erne mand har adresse. I forbindelse med en anden hændelse havde han fået inddraget førerretten, hvorfor politiet havde til hensigt at køre hjem til ham for at inddrage hans kørekort.

Men da betjentene ankom, lagde de mærke til noget mistænkeligt i indkørslen.

En større traktor - der både var forsynet med en frontlæsser og en høvender - stod i indkørslen.

Politiet undrede sig over, at traktor stod midt, placeret tæt ved tre personbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Betjentene slog derfor traktoren op i politiets IT-systemer - og ganske rigtigt: Det viste sig, at traktoren og den dertilhørende høvender var meldt stjålet fra en lade i nærheden af Løgumkloster i juli, skriver Nordjyllands Politi i sin døgnrapport for weekenden.

Politiet kontaktede den rette ejer og spurgt til traktorens udseende. Rette ejers beskrivelse stemte overens med den traktor, som holdt parkeret i indkørslen ved siden af betjentene.

I indkørslen holdt der desuden en lukket trailer, hvor det var tydeligt, at den var blevet overmalet. En sort reklameskrift tilhørende en trailerudlejning kunne stadig ses under den hvide maling.

Betjentene slog traileren op i systemet - den var også meldt stjålet.

Tre anholdt for tyveri

Politiet bankede derfor på døren til huset, som de originalt havde haft til hensigt at besøge i anden henseende. Nu var de dog mere interesseret i at undersøge sagen om tyverierne nærmere.

På adressen traf man tre personer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Manden i 40' erne, hvis kørekort skulle inddrages. En 48-årig mand, som ligeledes havde adresse på stedet. Og en 44-årig kvinde, der også boede der.

Adspurgt forklarede den 48-årige mand, at traktoren var blevet købt for et par dage siden på et værtshus. Navnet på sælgeren eller hvor han præcist havde hentet traktoren, kunne han desværre ikke huske. Han havde ej heller dokumenteret købet. Traileren ejede han - men han havde dog ikke fået omregistreret den endnu.

Traileren var efter sigende købt for et år siden af en person, som han ikke kendte. Igen uden hverken kvittering eller dokumenteret overførsel.

Alle tre personer blev sigtet og anholdt for tyveriet af traktoren, mens den 48-årige mand blev sigtet for brugstyveriet af traileren.

De sigtede kan nu se frem til et retsligt efterspil, mens de stjålne genstande leveres tilbage til deres rette ejere.