I dag indvier landbrugseleverne på Bygholm Landbrugsskole deres eget minivådområde. Området er både en gevinst for naturen, lokalsamfundet og undervisningen.

Minivådområdet på 7500 kvadratmeter bliver et naturområde med sø, stisystemer. Senere kommer der græssende køer og frilandsgrise på skrænterne ned til søen. Det nye minivådområde på Bygholm bliver en lille naturperle, men samtidig er det et naturligt minirensningsanlæg, hvor drænvand fra 70 hektar marker kommer til at løbe igennem området.

Idéen til minivådområdet kom fra nogle af Bygholms undervisere, der tænkte, at Bygholms elever kunne have stor glæde af en mere praksisnær undervisning om netop mulighederne ved et minivådområde.

- Med minivådområdet så tæt på, der er masser af muligheder for at bruge det i undervisningen, blandt andet som et ultra-relevant bidrag til at holde fokus på grøn omstilling og bæredygtighed, fortæller René Velling Jensen, tekniske serviceleder, Bygholm Landbrugsskole.

Arbejdet med etableringen af minivådområdet begyndte med planlægning i foråret 2019. Efterårsvejret samme år gjorde, at projektet tog lidt længere tid end først antaget, men nu er det klar til officiel indvielse, fortæller initiativtagerne.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Finansieringen af minivådområdet kommer gennem Fødevare- og landbrugspakken fra 2015, hvor tanken er, at minivådområder skal gavne vandmiljøet og skabe bedre natur.

Minivådområdet skal rense kvælstof og fosfor ud af drænvandet fra de omkringliggende marker og samtidig være et rekreativ område for både landbrugseleverne og beboerne i byen Hatting tæt på landbrugsskolen.

René Velling Jensen, tekniske serviceleder, forventer at der i løbet af vinteren kommer vand i søen, så området rigtig kan folde sig ud med et rigt dyreliv.