Lyt til artiklen:

Øget fleksibilitet på plejekravet fra 2023

00:00
Hastighed: ???x
01:42

Fra 2023 indfører Landbrugsstyrelen øget fleksibilitet på arealer I dag kan du undlade plejeaktivitet på enkelte delarealer på op til 500 m2. Delarealerne uden plejeaktivitet må samlet udgøre op til 10 procent af marken. Denne regel ændrer vi nu, så du fra 2023 kan undlade plejeaktivitet på delarealer op til 1,0 hektar, skriver Landbrugsstyrelen i en pressemeddelelse.

Samlet må delearealerne udgøre op til 20 procent af marken. Den øgede fleksibilitet vil gælde for både nye og eksisterende tilsagn med virkning fra 2023. Formålet med at øge fleksibiliteten er, at du får bedre mulighed for at gennemføre en mere ekstensiv drift af dit areal med tilsagn om pleje af græs- og naturarealer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Husk at indtegne delarealer uden slæt eller græsning på dit areal med grundbetalingArealer, hvor der ikke græsses eller tages slæt, kan også accepteres under de nye regler for grundbetaling, hvis de indtegnes som småbiotoper i Internet Markkort (IMK).

Hvis du søger grundbetaling på dine arealer med plejegræs, er det derfor vigtigt, at du indtegner delarealer uden slæt eller græsning som "småbiotoper" i IMK, så de fortsat kan modtage grundbetaling, skriver styrelsen.

Søger du blot tilskud til pleje af græs- og naturarealer, er der ikke krav om at indtegne delarealer uden eller med begrænset aktivitet i Internet Markkort (IMK), fordi de betragtes som værende en del af tilsagnsarealet.

Læs mere om pleje af græs- og naturarealer.