Landmænd overvejer for tiden, om de selv skal stævne staten for de pålæg og gener, de får med de vedtagne vandmiljøplaner. Landbrug & Fødevarer har udtaget nogle få principielle sager og vil føre disse for de pågældende landmænd. Samtidig opfordrer L&F landmænd til at vurdere, om de vil følge trop og selv stævne staten, idet de vil kunne tage udgangspunkt i de sager, som landboorganisationen har rejst.

Men knap 4.000 har allerede stævnet staten. Det har de gjort som medlem af Bæredygtigt Landbrug. Bæredygtigt Landbrug har nemlig stævnet staten på vegne af samtlige medlemmer. Og de er alle nævnt i stævningen med navn og adresse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og Bæredygtigt Landbrug har varslet indsendelse af en såkaldt tillægsakt, og heri vil man medtage dem, der er optaget som medlem siden stævningen blev indsendt, og foreningen vil også medtage dem, der indmelder sig inden 15. juni.

- Alle, der er medlem af Bæredygtigt Landbrug som juridiske eller fysiske personer, er omfattet af stævningen, hvis indbetaling af medlemskontingent er modtaget senest 15.juni 2012, slår foreningen fast på hjemmesiden.

- Vil landmanden være 100 procent sikker på, at et søgsmål imod den danske stat også gælder forholdene på hans bedrift, skal han stå med navns nævnelse på stævningen, oplyser vores advokat. Landmanden skal altså ikke selv kontakte en advokat - han er via sit medlemskontingent dækket af vores samlede stævning og repræsenteret af vores advokat - og kan spare yderligere advokatudgifter, siger Vagn Lundsteen, direktør i Bæredygtigt Landbrug.