Mens kvælstof-notatet fra Natur- og Landbrugskommissionen i weekenden vakte begejstring i Landbrug & Fødevarer, har modtagelsen i Bæredygtigt Landbrug været en mere afdæmpet konstatering af offentliggørelsen.

"Der er mange gode elementer i notatet" er eneste kommentar til indholdet i notatet, hvorimod Bæredygtigt Landbrug har beskrevet processen i arbejdsgruppen under Natur- og Landbrugskommissionen - en proces som Bæredygtigt Landbrug selv har deltaget i.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har deltaget i arbejdet sammen med to repræsentanter fra Landbrug & Fødevarer. Det er længe siden, at landbruget har haft så stor indflydelse på et sådant tværfagligt udvalg. Udvalget består af 15 medlemmer, som, ud over de tre landbrugsrepræsentanter, har et medlem fra DN og et fra Dansk Skaldyrcenter. Derudover er der otte forskere/eksperter med i udvalget, samt en repræsentant fra Naturstyrelsen og en fra NaturErhvervstyrelsen, skriver Vagn Lundsteen, direktør i Bæredygtigt Landbrug. 

- Arbejdet er, trods divergerende holdninger og interesser, foregået i god tone og i fordragelighed. Der har været udvist en stor grad af respekt over for andres synspunkter. Der er talt faglighed og dokumentation, og politikken har for de flestes vedkommende været pakket ned i skuffen. Dette har medført, at de, som normalt udtaler sig med politisk retorik, har haft det svært, mens der er blevet lyttet til de gode faglige argumenter.

- Vi har stillet spørgsmål til den almindelige opfattelse af kvælstofs rolle i vandmiljøet. Selv om vi ikke har formået at vende opfattelsen 180 grader, er der alligevel tale om et stort skridt i den rigtige retning, skriver Vagn Lundsteen.