Bæredygtigt Landbrug melder ud, at foreningen har en finansieringsplan på plads for mere natur i Danmark.

Meldingen kommer i forlængelse af, at De Konservative er fremkommet med et forslag om, at der skal bruges flere penge på økologi og mere natur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Bæredygtigt landbrug bakker op om tankerne omkring at tage landbrugsjord ud til mere natur. Bæredygtigt Landbrug har i det tidlige forår stillet et forslag om, at der anvendes 1,8 milliarder kroner årligt til opkøb af landbrugsarealer til natur. Midlerne findes allerede i dag. De skal bare omfordeles, siger direktør Vagn Lundsteen, Bæredygtigt Landbrug.

Han peger på tre steder, som tilsammen giver dette beløb:

- En afbureaukratisering af Plantedirektoratet og Fødevareerhverv. Her kan skaffes 800 millioner kroner ved kapacitetstilpasninger og omfordeling af ressourcer.

- Der kan tages 800 millioner kroner fra Landdistriktsprogrammet, som i dag anvendes til lokale projekter, der ikke har noget med landbrug at gøre.

- Endelig sender Danmark hvert år mere end 200 millioner kroner retur til EU, der ikke udbetales til fødevareproducenter på grund af et væsentligt mindre ansøgningsareal i forhold til 2005, da enkeltbetalingsordningen begyndte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I alt kan der tilvejebringes 1,8 milliarder kroner hvert år, svarende til opkøb af 10.000 hektar landbrugsjord, uden at landbruget eller det øvrige samfund skal op med tegnebogen, siger Vagn Lundsteen.

han pointerer dog, at Bæredygtigt Landbrug er af den opfattelse, at det skal være udbud og efterspørgsel, der styrer, hvor stort arealet med økologiske afgrøder skal være.