Drænentreprenør opfordrer flere bedrifter til at lægge strategier for dræning, da det kan løfte bundlinjen betydeligt.

Det er blevet spået, at der vil komme et stort efterslæb på nydræning af marker i hele landet, da gamle dræn bliver udtjent, og fordi mængden af nedbør vil stige over tid. Hos EM Entreprise ApS har Michael Pedersen en klar holdning til, at flere bedrifter bør begynde at planlægge deres dræning, og gerne et godt stykke frem i tiden.

- Jeg vil anbefale, at man får nydrænet tre til fem procent af sit areal om året. På 20-30 år når man nå over hele sit areal, og så har man forudsætningerne for bedst muligt udbytte, siger han.

Jeg vil anbefale, at man får nydrænet tre til fem procent af sit areal om året. På 20-30 år når man nå over hele sit areal, og så har man forudsætningerne for bedst muligt udbytte

Michael Pedersen

Han er kloakmester, entreprenør og har tidligere været landmand, så han ser opgaven både ud fra bedrifternes side og fra en faglig drænmæssig side. Han anbefaler, at man ikke blot sætter sig for at kommer væk fra våde huller, men at man går hele vejen, så man får prioriteret sine marker og på den måde får mest muligt ud af den jord, man dyrker. Og der kan være mange penge at finde på bundlinjen, hvis man rent faktisk bliver klar over, hvilket potentiale ens jord har, når den er veldrænet.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind