En unik sammensætning af de store biotekvirksomheder, interesseorganisationer og universiteter i det sydlige Skandinavien har etableret et nyt netværk med fokus på biologiske produkter til planteproduktion, også kaldet plant biologicals. Netværket, som har fået navnet Plant Biologicals Network.

Inden 2030 skal verdenssamfundet have sat kursen mod en mere bæredygtig klode. En klode som kan brødføde et stigende befolkningstal, der ventes at ramme 9,5 milliarder. Der hersker bred enighed om, at for at finde løsninger skal der tænkes nyt. Særligt landbruget udfordres, for løsningen er ikke flere pesticider eller at omlægge mere areal til landbrug. Tværtimod. Vi bevæger hos nærmere mod færre pesticider, mindre jordareal og forventning om højere udbytte af de dyrkede arealer. Her har forvaltningen og udviklingen af primærproduktionen en afgørende rolle. Derfor er det ifølge netværket ikke et spørgsmål om, hvorvidt man skal komme på alternative løsninger. For alternativer skal der til, hvis vi også i fremtiden vil forhindre insektangreb, formindske ukrudt og producere mere på mindre plads uden unødig påvirkning af kloden. Udviklingen af biologiske produkter som både stimulant og bekæmpelsesmiddel er en af de mulige løsninger.

I netværket tror man på synergien ved at stå sammen. For at drive viden om produkternes anvendelse og udbredelsen er det vigtigt at skabe en fælles forståelse og rammebetingelser som støtter op omkring forskning, innovation, regulering og uddannelse i forhold til plant biologicals.

- I netværket har vi forskellige udgangspunkter, men samlet set ønsker vi at sætte skub i udviklingen af plant biologicals. Og vi har allerede set gode resultater både i laboratorierne og i markedet. Det er dog vigtigt at udviklingen bygger på et stærkt vidensfundament, og her kan vi drage fordel af hinanden, fortsætter Svend Christensen, netværkets talsperson.

[...]

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind