Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Roskilde Kommune opfordrer til pesticidforbud

Af ame - 5. dec. 2017 KL. 12:48

Byrådet i Roskilde Kommune vil opfordre Folketinget til helt at forbyde salg af pesticider, på grund af påvirkning af grundvandet.

Onsdag vedtog byrådet i Roskilde Kommune, at der skal sendes en opfordring til Folketinget om helt at forbyde salg af pesticider, fordi det kan true med at forgifte grundvandet. Det skriver Sjællandske Medier.

Kommunen har tidligere har lavet forbud mod brug af pesticider i byens kolonihaver, da jorden tilhører kommunen.

Venstre og Dansk Folkeparti stemte imod at sende brev til Folketinget og argumenterede imod pesticid-forbudet.

Grundvand truet

- Pesticider er et alvorligt problem i den danske natur, fordi det er en gift, som truer vores grundvand. Den nuværende regering er 'fodslæbende', når det gælder om at gøre noget ved dette problem, og derfor er det vigtigt, at vi som kommune er med til at lægge pres på dem, siger Enhedslistens formand for Klima- og Miljøudvalget Jonas Paludan, der havde stillet forslaget om at sende opfordring til Folketinget.

- Forslaget er uigennemtænkt. Heldigvis er det ikke hverken Roskilde Byråd eller Folketinget, som bestemmer i denne sag. Det foregår i EU, fordi vi skal have fælles regler, så der ikke bliver forskellige konkurrence-vilkår, sagde Venstres Jacob Søegaard.

- Hvis Danmark alene indførte sådan en regel alene, vil et helt erhverv med landmænd og gartnere blive udkonkurreret af udlandet. Vi får ikke noget bedre miljø men mere forurening, hvis alle grøntsager skal køres hertil i lastbiler fra Sydeuropa. Derfor skal det være en frivillig omstilling, sagde han.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame