Semler Gruppen står for den danske import af bilmærker som Audi og Porsche, mens virksomheden også sælger mærker som Volkswagen og Skoda.

Nu har Semler Gruppen valgt at gå ind i maskinhandlerbranchen, og tidligere blev det offentliggjort, at Semler Gruppen gennem datterselskabet Semler Agro Holding har købt Mejlby & Vilsgaard samt Maskincenter Sjælland. Indkøbet er stadig betinget af en godkendelse fra Konkurrencestyrelsen, men når den er på plads, vil Semler Agro Holding råde over ni John Deere-butikker i Danmark. Carsten Greiffenberg, der tidligere var direktør hos Mejlby & Vilsgaard, er valgt til administrerende direktør i det nye selskab Semler Agro Holding, og han er ikke i tvivl om, hvad ejerskiftet kommer til at betyde for kunderne:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Semler er en gammel familieejet virksomhed, som har en meget stærk erfaring, når det kommer til kundetilfredshed. Når man ser på, hvad de har opnået blandt andet gennem deres forhandling af Audi, er der helt sikkert meget, som vi kan lære i maskinhandlerbranchen, siger Carsten Greiffenberg.

I bilbranchen er Semler og Audi kendt for et omfattende serviceprogram, hvor der bliver taget hånd om kunden hele vejen rundt. Det er også en tilgang, som man kan forvente, at Semler Agro Holding adopterer.

- Vi skal have den højst mulige kunde- og medarbejdertilfredshed, og det er sådan, at vi skal vinde markedsandele. Hvis kunde- og medarbejdertilfredsheden er i orden, skal resten nok følge med, siger Carsten Greiffenberg.

Han understreger dog, at man hos Mejlby & Vilsgaard og Maskincenter Sjælland allerede har et godt fundament at bygge på.

- Vi mener allerede, at vi er gode til disse ting, men man kan altid blive bedre. Vores mål er at komme så tæt på Semler Gruppen og den måde, de gør tingene, at vi kan lære af dem og deres dybt professionelle måde at gøre tingene på, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Godt samarbejde

Efter Semlers opkøb af Mejlby & Vilsgaard og Maskincenter Sjælland sidder kæden som nævnt på ni John Deere butikker og dækker dermed en stor del af Jylland, Sjælland og Bornholm.

John Deere forhandles også af GMC, Herborg Maskinforretning, Havdrup Maskinforretning, Midtjysk Maskincenter samt Søllested Maskinforretning mens Skovteknik forhandler John Deeres skovprogram, og Ole Mathiesen MaskinCenter koncentrerer sig om have- og parkprogrammet.

På landbrugssiden er der 20 John Deere udsalgssteder i Danmark, og her ejer Semler Agro Holding altså de ni af dem.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med vores kolleger hos de andre John Deere-forhandlere, og det vil vi blive ved med. Vi hjælper hinanden med reservedele og maskiner, når der er brug for det. Vi har det samme mål, og det er at levere den bedste service til John Deeres kunder, siger Carsten Greiffenberg.