Semler koncernens køb af den store John Deere-forhandler Mejlby & Vilsgaard blev inden jul godkendt af konkurrencemyndighederne, og nu melder Semler Agro ud, at købet er gennemført.

Oprindeligt meldte Semler ud, at Familien Poulsen, der hidtil har ejet Mejlby & Vilsgaard, ville indtræde som aktionærer i Semler Agro Holding, der er det selskab, der fremover skal styre Semler-koncernens virke som maskinhandlere i Danmark. Nu viser det sig dog, at Semler-koncernen får fuld kontrol over Semler Agro Holding, og de tre pladser i virksomhedens bestyrelse er da også besat af folk fra koncernen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Semler Gruppen skriver følgende i en pressemeddelelse:

"Semler Agro Holding A/S har overtaget 100 procent af aktierne i Mejlby & Vilsgaard A/S, idet betingelserne for handlen, som blev indgået ultimo 2015, nu er opfyldt. Selskabet er samtidig omdøbt til Semler Agro A/S.

Familien fortsætter i selskabet Semler Agro A/S som ansatte, med undtagelse af Preben Poulsen, der stopper medio februar 2016.

Bestyrelsen for Semler Agro Holding A/S og Semler Agro A/S består fremadrettet af:

Bestyrelsesformand Jens Bjerrisgaard (koncerndirektør Semler Gruppen A/S)

Artiklen fortsætter efter annoncen

Næstformand Kim S. Rasmussen (vicekoncerndirektør Semler Gruppen A/S)

Bestyrelsesmedlem Henning Siersbæk (økonomidirektør Semler Gruppen A/S)"

Ifølge Maskinbladets oplysninger drejede den oprindelige aftale mellem Semler og familien Poulsen sig om en ejerandel på 20 procent samt en plads i virksomhedens bestyrelse.

Da Semler Agro Holding er den virksomhed, der på sigt skal styre Semler-gruppens aktiviteter som maskinhandler i Danmark, kan det komme til at resultere i en betydelig økonomisk forskel for familien Poulsen, der ikke længere får ejerandel i virksomheden.

Semler Gruppens køb af Mejlby & Vilsgaard har også betydet, at Mejlby & Vilsgaards butikker skifter navn til Semler Agro. Virksomhedens Facebook-side samt hjemmesider er da også blevet udstyret med nye navn og logo, som grafisk placerer sig tæt op af Semler Gruppens andre logoer.