Lyt til artiklen:

Ny fødevareminister tager til sønderjysk nytårskur

00:00
Hastighed: ???x
01:43

Den nyudnævnte minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Jacob Jensen (V), kommer mandag den 9. januar på sit første besøg i det syd- og sønderjyske, når han bliver aftenens hovedtaler ved nytårskuren i Agerskov-Hallen.

Det er Landbrug & Fødevarer Syddanmark - det fællespolitiske sekretariat for Kolding Herreds Landbrugsforening, LandboSyd og Sønderjysk Landboforening -, som er arrangør af nytårskuren. En tidligere mangeårig SLF-tradition, det skriver de i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den 49-årige Jacob Jensen har tætte bånd til landbruget. Ministeren er indehaver af en mindre gård på 50 hektar, Langholmsgården, ved Tølløse syd for Holbæk. Gården har tilhørt slægten siden 1924. Sammen med hustruen, Marie-Louise, som er sygeplejerske, og parrets tre børn bor ministeren ganske tæt ved fødegården.

Jacob Jensen er uddannet erhvervsjurist og har en cand.merc.jur. fra Copenhagen Business School. I omkring en halv snes år har han arbejdet hos A.P. Møller - Mærsk.

Fokus på minkerstatninger

Efter sin tiltræden har den nye minister ikke lagt skjul på, at han gerne vil bedømmes på, om det bliver lettere at udøve det gode landmandskab. Én af de helt store opgaver fra starten bliver dog at få fokus på erstatningsudbetalingerne til minkavlerne.

Ved nytårskuren, som har overskriften "Fremtidens grønne landbrug", bliver ministeren én af aftenens talere sammen med dels fremtidsforskeren Jesper Bo Jensen og dels den nye direktør hos Landbrug & Fødevarer, Merete Juhl.