Lyt til artiklen:

Landbrugets Folkemøde får et større set up

00:00
Hastighed: ???x
02:19

For andet år i træk bliver området ved friluftsscenen i Jels i det sønderjyske kulisse for Landbrugets Folkemøde.

Fredag den 8. september går det løs til en spændende dag med politiske debatter, udstilling samt underholdning. Temaet i år bliver Land og By, det skriver Landbrug & Fødevarer Syddanmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det var Sønderjysk Landboforening, som tog initiativet til det første folkemøde i maj 2022. I sidste måned blev det en realitet, at SLF fusionerer med naboforeningerne Kolding Herreds Landbrugsforening og LandboSyd. Nu er det den nye forening, som står bag årets folkemøde, hvor der med et større set up er forventninger om et større besøgstal. Foreningen har midlertidigt Landbrug og Fødevarer Syddanmark som navn.

- Vi er i processen med at få den nye organisation på plads efter fusionen, men forberedelserne til folkemødet har været i gang i mange måneder. Vi glæder os til en ny spændende dag med mange politikere og også organisationsfolk på besøg, og hvor der samtidig bliver arrangeret en udstilling. Det bliver en udstilling både med fokus på landbrugserhvervet, men hvor der også bliver meget at se på og opleve for forbrugerne. Det er netop sammenhængskraften mellem land og by, som vi lægger op til med temaet i år, fortæller Henrik Jessen, formand for den nye forenings bestyrelse.

Der arbejdes fortsat på at få det endelige program strikket sammen, men det ligger allerede fast, at der er deltagelse af eksempelvis Stephanie Lose, der er fungerende økonomiminister, Ole Wehlast, formand for fagforbundet NNF, Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, Frank Schmidt-Hansen, borgmester i Vejen Kommune, og folketingsmedlemmerne Hans Chr. Schmidt, Anni Matthiesen og Henrik Frandsen. Også formanden for Landbrug & Fødevarer Søren Søndergaard og Arlas bestyrelsesformand Jan Toft Nørgaard er med på programmet.

Men det bliver ikke politik og udstilling alt sammen. Dagen afsluttes med underholdning på friluftsscenen med Torben Chris og Carsten Green.

Landbrugets folkemøde vender tilbage - vil være større end sidste år

Se også:

Landbrugets folkemøde vender tilbage - vil være større end sidste år