John Deere viser ny stortærsker med to rotor på Agritechnica.

Sammen med offentliggørelsen af medalje-nyheder i forbindelse med Agritechnica giver John Deere en forsmag på, hvad der venter af mejetærsker nyt i Hannover - og der bliver tale om en rotormaskine med to to rotorer.

John Deere har nemlig vundet en sølvmedalje for en såkaldt "Efficiency Package for Large Combine Harvesters", som oversat til dansk er en komplet ny stortærsker.

I forbindelsen med medaljen skriver Agritechnica blandt andet, at der er tale om udviklingen af en to rotors mejetærsker med en cylinderbredde på 1720 millimeter, og med 710 dæk er den totale bredde 3,5 meter. Desuden udvikles der en ny bælteundervogn til maskinen.

John Deere fortæller, at sammenlignet med rystemejetærskere, så vil en viderudvikling af rotormejetærskere ofte være begrænset af de fysiske rammer på maskinen. Som følge deraf fortæller John Deere, at det gælder om at udvikle det indre i maskinen, og det kan være svaret på, at der nu kommer en dual rotor i den nye storserie fra John Deere.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hvad navnet bliver på den nye stortærsker er der ikke nogen information om endnu.

Mejetærskeren kigger foran skærebordet

En anden sølvmedalje gives til John Deere for at være fremsynet. Helt præcist er det mejetærskeren, som bliver mere fremsynet med et såkaldt Proactive throughput controller.

Der findes mange optimerings systemer til mejetærskere, men næsten alle sammen reagere først på afgrødemægnden, når den er kommet ind i maskinen. I mange tilfælde er det en smule sent, og derfor skal chaufføren ofte gribe ind, og eksempelvis sænke farten, hvis der foran skærebordet kommer et område med lejesæd. Det modsatte kan også være aktuelt, hvis der kommer et område, hvor afgrøden står ekstra tæt.

Men på Agritechnica 2019 kommer John Deere med et system, som hjælper mejetærskeren til at kigge foran skærebordet, og selv opdage om der kommer lejesæd, eller lignende, og dermed være med til at ændre hastigheden og indstillingerne i mejetærskeren.

rich-media-1
John Deere viser på Agritechnica Proactive-systemet, som hjælper mejetærskerens optimeringsystem ved at se frem i marken, og på den måde hjælpe med at se lejesæd og lignende. Foto: John Deere.