John Deere kan til høsten 2018 tilbyde S700-serien, som har fået en række automatiske funktioner.

Til høsten 2018 er der nyheder på mejetærskerfronten fra John Deere. Rotormejetærsker-serien S600 afløses af en ny S700-serie, som har en række nye funktioner, hvor der især er fokus på automatikker.

John Deere præsenterer 'Combine Advisor', som indeholder syv automatikker for at lette høstarbejdet for chaufføren.

- Blandt andet indeholder Combine Advisor kameraovervågning af kornkvaliteten, for på den måde at optimere mejetærskerens evner i kornet, udfra hvilket parametere, man som chauffør har bestemt sig for, man skal høste med, forklarer Kevin Ripple, marketingschef for John Deere-høstmaskiner.

Udfra den amerikanske John Deere-hjemmeside vil Combine Advisor også omfatte Active Yeld-systemet, som John Deere fik en sølvmedalje for på Agritechnica 2015. Her vil maskinen løbende kalibere udbyttet med vejeceller i korntanken, og på den måde skal chaufføren ikke manuelt veje kornet mellem afgrøderne, for at kunne kontrollere udbyttemåleren.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Rent fysisk er der også nyheder at finde i kabine, i form at et nyt højrearmlæn med nyt kørehåndtag, samt 4600-terminal for enden af armlænet.

Præsenteres til efteråret

Maskinerne er allerede blevet præsenteret i Amerika, hvor de vil blive produceret på John Deere-mejetærskerfabrikken i East Moline i Illinois, USA, mens de mejetærskere, som vi vil se i Danmark, vil blive produceret i Zweibrücken i Tyskland, hvor også John Deeres finsnitter-produktion finder sted.

Mejetærskerne forventes præsenteret i Europa i efteråret 2017.