Det vil ikke gavne nogen at stoppe landbruget i Danmark, lyder budskabet fra Bæredygtigt Landbrug i landsdækkende annoncekampagne.

En god vinterafgrøde etableret i efteråret med placeret gødning og som henover vinteren virkelig har sat et godt rodnet og har suget masser af næring til sig fra luften og jorden, er noget af det næstformand for Bæredygtigt Landbrug Peter Kiær ser som et af landbrugets helt store bidrag i forhold til at reducere landbrugets klimapåvirkning.

- Sådan en god hvedemark hvor rodnettet virkelig har udviklet sig, den er virkelig en CO2-sluger. Ment positivt på den måde, at sådan en hvedemark kan faktisk pr. hektar optage op til 16-17 tons CO2 - og det er der ikke mange der tænker over, når man kigger ud over det danske kulturlandskab, fortæller Peter Kiær til Maskinbladet i forbindelse med, at Bæredygtigt Landbrug den 14. april har sat en annonce i landsdækkende aviser for at gøre danskerne - og ikke mindst politikere og journalister - opmærksomme på, at dansk landbrug spiller en positiv rolle i kampen for et bedre klima.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.