Abonnementsartikel

Ved brug af satellit-målinger, støttet af DTU-målinger på jorden, mener Bæredygtigt Landbrug at kunne påvise, at udtagning af landbrugsjord vil være til skade for klimaet.

Den 30. marts var Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg forbi Holmegaard Gods for at stifte bekendtskab med markmåling af CO2-belastninger og CO2-bidrag via det satelitbaserede system CarbonSpace. Med projektet, der er etableret af Bæredygtigt Landbrug med støtte fra den sjællandsk fond 'Fonden for større landejendomsbesiddere og arbejdsgivere i det tidligere Præstø amt', vil den landbrugspolitiske forening skabe vished for, hvilke CO2-tiltag i landbruget, der reelt har en effekt. Og for at skabe faglig opbakning til projektets konklusioner, er der etableret et samarbejde med DTU, der via målestationer på jorden undersøger om satellitternes fund kan verificeres.

Resultaterne fra projektet på Holmegaard Gods tyder på, at den beregnede CO2 belastning fra arealanvendelsen på 5,3 mio. ton er meget overvurderet, og Bæredygtigt Landbrug vil med de nye data bringe nye værktøjer ind i løsningen af verdens CO2-udfordringer, og den 30. marts var Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg inviteret forbi for at høre om resultaterne af den målrettede satellitovervågning.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.