BASF forventer, at et nyt rottemiddel fra firmaet vil revolutionere rottebekæmpelsen overalt i verden og vil afløse de hidtidige koaguleringsprodukter.

De traditionelle antikoagulerende rottemidler har nogle steder skabt resistensproblemer, og der er eksempler på, at forgiftede skadedyr ender i andre dyr.

Derfor forventer BASF, at lanceringen af en helt ny type rottemiddel vil revolutionere rottebekæmpelsen overalt i verden.

Det virksomme stof er ligesom salt ikke giftigt i små mængder, men bliver giftigt i store mængder.

Det betyder også, at Skadedyrsbekæmpere og landmænd med den såkaldte R2 licens har i over 50 år bekæmpet rotter og mus med antikoagulanter (antikoagulerende produkter). Det kan forsinke bekæmpelsen, og vil med nogle antikoagulanter være umuligt at opnå fuld kontrol.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Selontra fra BASF bekæmper alle rotter og mus, som er resistent overfor antikoagulanter. Det gør Selontra takket være det aktive stof, - cholecalciferol, Cholecalciferol er et stof, der forekommet i rotter og mus, og der er ifølge BASF ikke fundet resistens.

- Det er desuden højst usandsynligt, at der vil blive udviklet resistens, fordi cholecalciferol spiller en central rolle i fysiologiske processer hos både rotter og mus. I modsætning til cholecalciferol er der rapporteret om resistens for mange antikoagulerende rodenticider, oplyser BASF.

- Cholecalciferol er ikke et nyt aktivstof i rodenticider, men tidligere cholecalciferol-produkter viste sig at have dårlige smagsegenskaber for gnavere sammenlignet med Selontra, siger Sharon Hughes, Global Technical Marketing Manager - Rodenticides, Professional & Specialty Solutions, BASF.

- Den unikke formulering af Selontra er meget velsmagende og attraktiv for rotter og mus, selv når attraktive alternative fødekilder er tilgængelige, tilføjer Sharon Hughes.

- Selontra har yderligere den fordel i forhold til antikoagulerende rodenticider, at rotter og mus stopper med at æde efter 24 timer - og dør efter to til fire dage - hvilket fører til, at man hurtigere opnår kontrol med angreb. Fuldstændig kontrol af et angreb kan opnås inden for blot syv dage. Det er ifølge BASF op til tre gange hurtigere end konventionelle antikoagulerende midler.

- Med Selontra har skadedyrsbekæmpere og landmænd med R2 licens fået et pålideligt, hurtigt og effektivt middel til at kontrollere angreb på både land og i by, og de har et middel, der er effektiv selv mod rotter og mus med resistens mod antikoagulerende midler, siger Sharon Hughes.