På Nykøbing Mors ligger Vinderup Maskiners spritnye bygninger. De har placeret sig således, at det er svært ikke at spotte den jyske virksomhed.

Vinderup Maskiner på Nykøbing Mors kunne i slutningen af 2019 slå dørene op for deres helt nye bygninger på Industrivej 7A, som både direktør og medejer, Jan Pedersen, og de ansatte har sat deres præg på.

Historien bag Vinderup Maskiner begynder i 1910, hvor virksomheden blev grundlagt som Vinderup Smede og Maskinforretning A/S i Vinderup nær Holstebro.

I løbet af årene er der sket en del ændringer for virksomheden - både hvad angår udvidelser, mærker i butikken og ejere. Jan Pedersen blev eneejer i 1988, og i 2017 købte Danish Agro en ejerandel på 75 procent.

Vinderup Maskiner kom til Nykøbing Mors i 2014, hvor der i dag er 15 medarbejdere, mens der er 30 i afdelingen i Vinderup.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Virksomheden sælger blandt andet Claas, MI, Kuhn, Lemken, Amazone, Fliegl og VM Loader. Derudover har de en stor skov- og haveafdeling og servicerer alle mærker.

rich-media-1
Der er god plads til nye og brugte maskiner i Vinderup Maskiners nye lokaler. Foto: Josefine Vinther Felletoft.

- Vi vil ses

Ifølge Jan Pedersen har Vinderup Maskiner altid haft kunder på Nykøbing Mors, og det gav derfor god mening at slå sig ned i området for seks år siden.

- Vi var nødt til at få en base på Mors. Før kørte vi ud til landmændene med vores servicevogne, og efterhånden solgte vi så mange maskiner i området, at det var svært at bibeholde det på det plan, fortæller Jan Pedersen, der i oktober 2018 sagde de lokaler op, som virksomheden havde været i siden 2014.

- Vi traf et valg om, at vi skulle have en bedre placering - et sted, hvor vi kan ses. Vi ville også have et bedre værksted og udendørsplads til nye og brugte maskiner. Og man må sige, at vi er lykkedes med det, siger Jan Pedersen.

Byggeriet på den nye grund gik i gang i februar 2019.

- Bygningen har jeg streget op på et stykke papir. Herefter fik vi en arkitekt på. Jeg spurgte efter inputs fra medarbejderne, så alle har været med i processen, fortæller Jan Pedersen.

- Det er bygget med fornuft. Det skulle være praktisk og laves i praktiske materialer, så det bliver så effektivt som muligt. Ikke noget med store armbevægelser. De steder, hvor det var muligt, har vi selv stået for arbejdet. Det har været et stort stykke arbejde - der skal lige gå nogle år, før jeg gør det igen, siger direktøren.

rich-media-2
Hos Vinderup Maskiner er det både muligt at få serviceret maskinen på værkstedet eller ude hos en selv. Her ses Jan Pedersen i virksomhedens nye værksted på Nykøbing Mors. Foto: Josefine Vinther Felletoft.

Arbejdsglæden stiger

Det nye byggeri består af to tvillingehaller, der hver rummer 1300 kvadratmeter. I hallerne er fordelt et showroom, en isoleret, kold hal til brugte og nye maskiner, værksted, kontor og bogholderi samt lager og butik.

Virksomheden begyndte flytningen i september, og der var ifølge Jan Pedersen meget, der skulle ryddes op i den gamle maskinforretning.

- Efter en lang og frustrerende flytning, hvor vi både skulle arbejde og flytte på samme tid, er medarbejderne faldet godt til. De er meget positive over bygningerne, og forholdene her er betydeligt bedre, fortæller Jan Pedersen og tilføjer:

- Vi kan arbejde mere effektivt nu ? det hele ligger i en firkant, så det er nemmere at komme rundt fra afdeling til afdeling. Det er samtidig mere åbent, så alle kan se og hjælpe hinanden. Det har betydet meget for arbejdsglæden.

Stor opbakning

Det er ikke kun en ny placering, Vinderup Maskiner ændrede på sidste år, men også virksomhedens navn.

- Vi havde fire forskellige selskaber, som nu er smeltet sammen til ét. Fra at det hed Vinderup Maskinforretning, hedder det hele nu Vinderup Maskiner, fortæller Jan Pedersen om navneændringen, der blev markedsført sidst i november - samme dag som indvielsen af de nye lokaler.

- Omkring 2500 besøgende lagde vejen forbi. Vi havde ikke turdet håbe på så mange mennesker. Det er jo fantastisk at være startet med et hul på en mark til pludselig at stå med åbent hus, hvor så mange vil kigge forbi. Det giver en tro på, at det er det rigtige, vi har gjort, siger Jan Pedersen, der kun fik positive kommentarer med om virksomhedens nye lokaler.

rich-media-3
Vinderup Maskiner tog et bevidst valg om at gøre butikken lidt mindre i de nye bygninger. Foto: Josefine Vinther Felletoft.

Mere synlige

I forbindelse med det nye byggeri har Vinderup Maskiner ansat to nye sælgere, der skal være med til at gøre virksomheden endnu mere synlig og aktiv i salg af maskiner.

- Vores mål er at være mere synlige. En af de store ting for os lige nu, er vores import af VM Loader, der har udviklet sig meget positivt. Vi har fået en el-læsser med, hvilket er godt at have i en maskinforretning som vores, da den henvender sig til en bred vifte af kunder, og så har vi den at trække på i de døde perioder. En af vores sælgere i Vinderup har kun fokus på det mærke.

Ifølge Jan Pedersen kommer noget af fremtidens fokus også til at ligge på den nye Claas Lexion mejetærsker serie, som de forventer sig meget.

- I Vinderup Maskiner står vi op hvert morgen og har fokus på vores kunder og øjnene åbne for at tilpasse sig den stadig foranderlige kundekreds og dermed være med i superligaen, siger direktøren.