EU's grønne pagt skal føre til helt konkrete grønne ændringer i landbrugspolitikken. Det er fødevareminister Mogens Jensens budskab til EU's landbrugsministre.

Når fødevareminister Mogens Jensen i dag, den 27. januar, drager til Bruxelles og mødes med sine ministerkolleger, er det med et klart budskab om, at EU's grønne pagt - den såkaldte green deal - skal have meget direkte indflydelse på, hvordan den kommende reform af landbrugspolitikken skrues sammen, skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

I december fremlagde Kommissionen deres bud på en europæisk grøn pagt. I dag skal landbrugsministrene drøfte, hvordan de to ting skal tænkes sammen.

- Det nytter ikke noget, at vi ikke tænker mål og middel sammen. Landbrugspolitikken giver os mulighed for meget direkte at støtte klima, miljø og natur. De store ambitioner i den grønne pagt skal derfor også komme til udtryk i reformen af den fælles landbrugspolitik, siger fødevareminister Mogens Jensen.

Fleksible regler

Fødevareminister Mogens Jensen fik fredag opbakning fra et bredt flertal i Folketinget til et ambitiøst og grønt mandat til forhandlingerne om reformen af den fælles landbrugspolitik.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det har fra starten været et konkret mål for regeringen at arbejde for, at landbrugspolitikken bliver så grøn som muligt, og at der bliver bedre mulighed for at bruge landbrugspolitikken som et aktivt redskab for den grønne omstilling. Det kan for eksempel være ved at give landmanden mulighed for at modtage støtte uden at være tvunget til fjerne småbuske eller våde områder hvert år for at få støtten.

- Landbrugspolitikken skal understøtte, at flere landbrug bliver klimavenlige, og at der kan komme mere natur på landbrugsarealer. Lige nu har vi nogle regler for at modtage landbrugsstøtte, der gør det besværligt for landmanden at hjælpe naturen. Det er helt nærliggende, at vi gør det mere fleksibelt - uden at landmanden skal miste sin støtte, siger fødevareminister Mogens Jensen.