Tre New Holland forhandlere i Sønderjylland udvider samarbejdet om de blå og gule maskiner.

Fra den 1. december begynder et udvidet samarbejde mellem tre sønderjyske forhandlere; Schrøders Eftf. M.P. Maskincenter A/S, Brovig Maskiner ApS og PN Maskiner A/S. De tre forhandlere er gået sammen og vil i fællesskab indkøbe maskiner og reservedele fra New Holland til både landbrugs- og entreprenørmaskiner.

- Idéen om samarbejdet begyndte for mange år siden. Vi tre forhandlere ligger godt placeret til at kunne have et godt og dækkende samarbejde til slutkunderne, som der bliver færre af, men til gengæld større bliver større, fortæller Torben Petersen, der er medindehaver af PN Maskiner, og fortsætter:

- Kunderne har behov for at have en sikkerhed i at kunne få serviceret deres enheder og få en handel til den rette pris. Sammen er vi jo større og kan købe mere hjem.

Visionen for samarbejdet, de tre firmaer imellem og med New Holland, er at kunne stå stærkere og give både små og store kunder en bedre fremtidssikring med mulighed for at trække på et større reservedels- og maskinlager. Dette vil betyde hurtigere levering af reservedele og mulighed for at kunne få maskiner til straks levering.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har positive forventninger til arbejdet. Vi er enige om, at det fremtidige samarbejde skal gøres attraktivt ved de store kunder, som kan have en tvivl om, om den enkelte forhandler er stor nok, hvis kunden står med en stor bedrift. Så det vil gavne vores kunder, at vi samarbejder og kører i fælles retning, siger Torben Petersen.

Kolleger og konkurrenter

De tre sønderjyske forhandlere har kendt hinanden gennem mange år, hvor de blandt andet har haft fælles stand på Åbenrå dyrskue og afholdt markdemonstrationer sammen. De har derfor god erfaring med fælles markedsføring, som de vil kunne gøre brug af i budskabet om og salget af New Holland maskiner. På trods af de nye strukturforandringer går forhandlerne ikke på kompromis med at kunne servicere kunderne lokalt eller fortsætte salget af deres respektive mærker af maskiner og redskaber.

- Vi bliver sammen store nok til at kunne levere flere serviceydelser i højsæsonen, for vi kan trække på hinandens erfaring og ekspertise og vil altid have noget på hylderne. Derudover mener vi, at vi står stærkere overfor leverandøren, New Holland, om, at vi har et fælles område, vi skal dække og kan være skarpe på, fortæller Torben Petersen, der tilføjer, at samarbejdet mellem de tre forhandlere har været springbrættet til udvidelsen af New Holland.

- New Holland har kunnet se det positive i, at vi indgår i det her samarbejde. Vi har gennem de senere år været gode til at arrangere sammen og haft et godt kollegaskab, selvom vi er konkurrenter. Nu vil vi i endnu mindre grad være konkurrenter og derved forhåbentligt få en større markedsandel, fortæller Torben Petersen.