Väderstads nye Tempo L med 24 rækker og 12 meter arbejdsbredde har kørt test i Danmark.

På Borgeby Fältdagar 2018 kunne Väderstad vise den nye 24 rækket Tempo L såmaskine for første gang i Norden. Maskinen havde dog verdenspremiere på en udstilling i Canada tidligere på måneden.

Det er dog langt fra første gang, at maskinen har kørt rundt i Norden og specielt i Danmark, hvor man i foråret 2018 blandt andet har haft maskinen til at køre hos Bregentved Gods på Sjælland.

- Den har sået 300 hektar roer på Bregentved Gods, fortæller David Pedersen, direktør hos Väderstad Danmark.

Han fortæller, at det ikke er tilfældigt, at Danmark bliver valgt som et test-land for nye maskiner:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- I Danmark har alle bedrifter høje krav til maskineriet, og derfor ved Väderstad, at man i Danmark får seriøst input og tilbagemeldinger, når maskiner har været i test.

Han nævner også, at det er én af synergieffekterne med Semler Agro som forhandler i Danmark, at man kan lave disse former for 'prototype-test'.

- Vi har rigtig gode muligheder for at sætte maskinerne sammen med traktorer fra egen forhandler, hvilket giver os en meget stor fleksiblitet.

Enkelt maskine

David Pedersen fremhæver desuden Tempo L-enkornssåmaskinen fra Väderstad, som en enkelt opbygget maskine, med mulighed for stor kapacitet:

- Väderstad giver muligheden for at øge kapaciteten væsentligt med maskinen, idet der kan opnås høje hastigheder med samme nøjagtige præcision.

- Dermed ikke sagt, at man ikke kan køre i et normalt tempo med maskinen, for det kan man naturligvis, men at muligheden er der, er ret unikt på markedet.

Han fortæller, at maskinen igen sidst på sommeren befinder sig i Danmark, hvor der skal sås raps med enkornsmaskinen.