På Græsland 18 viser Michelin det nye Roadbib-dæk, som har kørt test på dansk maskinstation.

På Græsland 18 kan man foruden kørende og udstillede maskiner til kløvergræsset også nærstudere et specielt græsdæk fra Michelin. Faktisk er der tale om et dæk, som specielt er beregnet til vejkørsel, hvilket navnet også antyder: Roadbib.

- Dækket er udviklet til vejkørsel, men har vist sig at klare sig rigtig godt på marken - specielt på græsmarker, hvor vi ikke er interesseret i, at få rykket græstæppet fra hinanden, når traktoren drejer og lignende, fortæller Åge Boller fra Michelin.

Dækket består af hele 52 dækklodser, og det giver samtidigt en større kontaktflade på hele 60 procent, sammenlignet med et normalt traktormønsteret dæk.

De mange klodser giver ifølge Michelin en bedre selvrensning, når traktoren køre fra mark til vej, og desuden skulle det give mindre dækstøj.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den større kontaktflade med flere klodser giver også den fordel, at rullemodstanden mellem asfalt og dæk bliver langt mindre.

1.000 timer i 2018

Kni Maskinstation har kørt test med dækket i løbet af 2018, og Åge Boller fortæller, at de første erfaringer er gode.

- Maskinstationen fik dækkene monteret i foråret, og har nu kørt omkring 1.000 timer med dækkene, og de har blandt andet opdaget, at dækket sagtens også kan bruges til gyllekørsel med eksempelvis slangeudlægning.

Dækket er specielt egnet til danske maskinstationer, som har meget vejtransport.

- Hvis en traktor på en dansk maskinstation skal køre gyllevogn med slanger om foråret og køre græs fra resten af året, så skal man bestemt overveje dækket, fortæller Åge Boller.

Han fortæller, at dækket først bliver officelt til salg i 2019, og man til kommende sæson forventer dækket i gruppe 49 med dimissionerne 710/75 R42 med en diameter på 2,15 meter.