Selskabet Dansk And A/S har udsendt en pressemeddelse om, at selskabet har indgivet konkursbegæring.

Af meddelelsen fremgår det, at bestyrelsen i de seneste uger har undersøgt mulighederne for at få stillet ny kapital til rådighed for Dansk And A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dette har desværre ikke været muligt. Aktiekapitalen er tabt efter et tabsgivende 2016. Dansk And A/S har i 2017 behov for at få tilført et betydeligt millionbeløb til inddækning af driften, investeringer og sikkerheder for kreditorer og producenter. Bestyrelsen har forholdt sig til dette, og bestyrelsen vurderer ikke, at det vil være forsvarligt at drive virksomheden videre uden et betydeligt kapitalindskud. Bestyrelsen har derfor besluttet, at der indgives konkursbegæring for selskabet, skriver selskabets administrerende direktør, Per V. Møller.

Behov for kapital

I pressemeddelelsen konstaterer den administrerende direktør, at virksomheden har haft en vanskelig periode med betydeligt underskud ved etableringen, Brexit straks efter indskud af kapital og senest fugleinfluenza. Hertil kommer investeringer på mere end 11 millioner kroner i fabrikken i 2016. Dette investeringsbehov ville i 2017 være på mere end 10 millioner kroner.

- Resultatet for 2016 er ikke opgjort - men der vil være et betydeligt underskud og der ville have været behov for kapital indskud fra aktionærerne og yderligere lånefinansiering, vurderer Per V. Møller.

Mange kontrolbesøg

Han oplyser, at virksomheden i 2016 har haft flere end 45 kontrolbesøg af kunder, leverandører og Fødevarestyrelsen, og at det har været glædeligt, at der fra cirka 1. oktober 2016 er leveret flere end 200.000 ænder med under 10 reklamationer.

- Bestyrelsen og direktionen vil gerne sig tak til alle medarbejdere, kunder, leverandører og myndigheder for opbakning og støtte til Dansk And A/S, slutter pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dansk And A/S har drevet slagteri i det tidligere svineslagteri på havnen i Struer, men selskabet kom uheldigt fra start i slutningen af 2015, da flere kunder juleaften oplevede, at ferske ænder viste sig at være dårlige på grund af en fejl i produktionen, som dog hurtigt blev identificeret og udbedret.