Efter 30 år som topchef for Danish Agro koncernen fratræder Christian Junker (64) efter eget ønske som koncernchef 30. september 2017. Bestyrelsen har udpeget vicekoncernchef og Group CFO i Danish Agro koncernen, Henning Haahr (46), som ny koncernchef.

Østsjællands Andel

- Danish Agro koncernen står i dag på et stærkt økonomisk og organisatorisk fundament, hvilket jeg er meget stolt over.

Christian Junker, koncernchef

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 1987 satte Christian Junker sig i direktørstolen i Østsjællands Andel med hovedkontor på Karise mark. Den lokale grovvarevirksomhed, der bestod af 100 medarbejdere, omsatte dengang for 300 mio. kr. om året og havde en egenkapital på 30 mio. kr. Med Christian Junker i front tog selskabet hurtigt aktiv del i konsolideringen af den danske grovvaresektor. Gennem utallige fusioner og opkøb har selskabet siden udviklet sig til den næststørste grovvareaktør i Danmark med en samhandel med danske landmænd, der årligt andrager 11 - 12 mia. kr.

Danish Agro

I 2007 skiftede selskabet navn til Danish Agro og satte samtidig fart på sine internationale aktiviteter med fokus på især Skandinavien og Østersøregionen. I dag er Danish Agro koncernen etableret i 16 lande indenfor en række landbrugsrelaterede forretningsområder. Koncernen, der i dag er blandt Europas største og mest velindtjenende grovvarekoncerner, beskæftiger tæt ved 5.000 medarbejdere, omsætter for 32 mia. kr. om året og har en egenkapital på 4,5 mia. kr.

International koncern

- Jeg er utrolig taknemmelig for mange spændende og begivenhedsrige år i Danish Agro. For mig har det altid været en fornøjelse at arbejde for og med landmænd. Vi har kunnet tage de lange briller på, og i fællesskab er det lykkedes for os, at få virksomheden transformeret fra en lille lokal grovvarevirksomhed til en stor, stærk og international agrokoncern med aktiviteter i mange lande og inden for mange produktområder og landbrugsrelaterede brancher. Danish Agro koncernen står i dag på et stærkt økonomisk og organisatorisk fundament, hvilket jeg er meget stolt over. Hertil kommer at koncernen har formået at indgå i nogle langsigtede stærke, strategiske alliancer, der samlet set bringer Danish Agro helt i top i den europæiske grovvarebranche. Det giver et godt udgangspunkt for koncernens fremtidige udvikling. Det er derfor det rette tidspunkt nu til at nye kræfter kan tage over, og føre koncernen videre, siger han.

Tak for indsatsen

Bestyrelsesformand i Danish Agro, Jørgen H. Mikkelsen, udtrykker stor respekt for Christian Junkers ønske.

- Danish Agro koncernen har været igennem en imponerende udvikling de sidste 30 år, som har gavnet landmænd og ejere betydeligt. Hovedarkitekten og den visionære drivkraft bag denne udvikling er Christian Junker. Han har været en unik og inspirerende leder. Jeg forstår og respekterer hans ønske om at fratræde som koncernchef efter 30 år i stolen. På vegne af bestyrelse og medlemmer skal der derfor også lyde en stor og dybfølt tak for indsatsen, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny koncernchef

Bestyrelsen i Danish Agro har udpeget vicekoncernchef og Group CFO Henning Haahr, som ny koncernchef, når Christian Junker fratræder.

- Henning Haahr har været ansat i koncernen siden 2002, og har fungeret som vicekoncernchef gennem de sidste fire år. Han kender koncernen indgående og har gennem sit parløb med Christian Junker været med til at beslutte den strategiske og strukturelle udvikling i koncernen. I bestyrelsen er vi overbevist om, at Henning Haahr er den helt rigtige til at bygge videre på det fundament, som Danish Agro koncernen i dag står på, siger Jørgen H. Mikkelsen.

Revisoruddannelse

Henning Haahr, der oprindeligt har en revisorbaggrund, tiltrådte som økonomichef i Danish Agro koncernens datterselskab Vilomix i 2002. Siden er ansvarsområdet og virkefeltet blevet udvidet og Henning Haahr har siden 2011 fungeret som Group CFO og fra 2013 som vicekoncernchef. Henning Haahr, der er bosiddende ved Hobro, er 46 år, gift og har tre børn.

Han ser frem til sin nye rolle.

- Jeg er meget beæret og ydmyg overfor den tillid, som bestyrelsen i Danish Agro har udvist mig. Jeg vil gøre mit yderste for, at bygge videre på den positive udvikling, som Danish Agro koncernen er inde i. Vi skal gøre vores bedste for, at være den mest optimale samarbejdspartner for vores kunder og ejere også i fremtiden, siger han.