Da Lars Jørgensen, ejer af Just Easy Tools, sidste efterår undersøgte sikkerheden omkring dækskifte på landbrugsmaskiner, kom han naturligt i snak med Fasterholt Maskinfabrik A/S, der producerer vandingsmaskiner og andet landbrugsudstyr.

- Jeg ville lære mere om branchen og deres behov, men det viste sig hurtigt, at Fasterholt både kunne hjælpe med viden til og produktion i høj kvalitet af den løsning, som var begyndt at tegne sig: Easy Loader 2400, siger Lars Jørgensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det nødvendige

Just Easy Tools har allerede en række løsninger til håndtering af OTR og traktordæk. Men for at hjælpe landmænd og mekanikere kræves en enklere, mere fleksibel løsning til en meget lav pris, der også fungerer med minilæssere, som i stort tal bruges i landbruget i dag.

Udfordringen blev taget op af Just Easy Tools' egen "hobbylandmand" og tekniske specialist i samarbejde med udviklingsafdelingen hos Fasterholt.

- Vi skar den eksisterende løsning ned til det rent og skært nødvendige: Løfte, holde og rotere hjulet, forklarer Karsten Snitkjær og forsætter:

- De store sprøjtedæk er potentielt livsfarlige, hjul og dæk bliver stadigt tungere, og der er store forbedringer at hente på tidsforbrug og sikkerhed.

Easy Loader 2400

Resultatet af samarbejdet blev en lille fleksibel enhed, der håndterer hjul op til 2.400mm - og kan holde til hele 2.400 kg, så også vandfyldte dæk kan håndteres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Otte ruller af god kvalitet sikrer, at hjulet kan drejes, så det passer med boltene, og designet med to toparme giver god adgang til fælgen.

Det enkle design giver besparelse, så det nu er inden for rækkevidde for alle landbrug og maskinstationer med bare et minimum af maskiner og hjulskift, da der ud over bedre sikkerhed også kan spares vigtig tid.

Samarbejdet

Både Fasterholt og Just Easy Tools er glade for det uortodokse samarbejde, og der er allerede flere produkter i pipelinen, så det kan blive endnu sikrere og hurtigere at håndtere de til stadigt større hjul, der bruges i landbruget.

- Jeg er virkeligt stolt af resultatet, siger Karsten Snitkjær, der selv har kørt med den førset Easy Loader i flere måneder.

- Hurtigere og sikrere er altid en perfekt kombination.