Et besøg på Borgeby Fältdagar i 2011 resulterede i, at den økologiske landmand Thomas Kjærsgaard fik en ny maskine med hjem til bedriften ved Herning.

Maskinen, der af den svenske fabrikant kaldes System Cameleon, er en kombineret såmaskine og radrenser. Og på messen så den ud til at have en teknik, som kunne hjælpe Thomas Kjærsgaard med nogle af de ukrudtsproblemer, som han har døjet med i de økologiske kornmarker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Især tidsler, svinemælk og agerkål har drillet, men nu har maskinen sået og radrenset her i foråret, og det ser ud til, at en stor del af Thomas Kjærsgaard's problemer er blevet løst.

- Maskinen kører med 18 centimeters skær ved rensning i korn, og det betyder det, at der er en gennemskæringsprocent på 72 procent. siger Thomas Kjærsgaard, der er begyndt at forhandle System Cameleon i Danmark.

Han tilføjer, at maskinen, der har en arbejdsbredde på otte meter, udover såning og radrensning også kan udlægge gødningspiller og dybdeharve.

System Cameleon demonstreres hos Thomas Kjærsgaard i morgen, onsdag den 13. juni, fra klokken 13 til klokken 15 på adressen Haugevej 14 i Hammerum ved Herning.

Konsulenter fra økologisektionen i Heden & Fjorden vil også være til stede, oplyser Thomas Kjærsgaard.

Se tv-indslag på www.maskinbladet.tv