En TV-udsendelse med naboklager over en svinebedrift i Skanderborg Kommune, har fået L&F til at klage til TV2 over TV-stationens metoder.

- Vi har taget det skridt, at vi har valgt at klage til TV2. Jeg har således siden morgenstunden (tirsdag red.) været i kontakt med Mikkel Hertz for at få ham til at redegøre for, om den her historie lever op til de journalistiske standarder, som TV2 ligger til grund for deres historier. Mikkel Hertz har modtaget vores dokumentation og klage, men har meddelt, at han i dag ikke har mulighed for at se på det, fordi han er til heldagsarrangement, skriver Christian Hüttemeier, kommunikationsdirektør hos L&F på Facebook.

TV2 bragte 6. oktober en historie, hvor naboer til svineproduktioner mistænker, at den luft de indånder fra bedriften, går ud over deres helbred.

En af naboerne, Tina Abrahamsen, står frem i udsendelsen og fortæller, at hun har lidt af en voldsom hoste i snart to år.

- Jeg kan jo ikke bevise noget som helst, men jeg tror, at den stigning, der har været i ammoniakken heromkring, har noget med det at gøre. Efter den sidste udvidelse derovre... Det er faktisk der, at mine problemer for alvor er startet op, siger Tina Abrahamsen til TV2 Nyheder.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Arbejdsmetoder

L&F kritiserer i skarpe vendinger TV2's arbejdsmetoder.

- For mens vi forsøger at få oplyst, hvad der er kravene til TV2's produkter, og om ikke vi i det her tilfælde spiller uden for rammerne af, hvad der er god kildekritik og god journalistisk dokumentation, så buldrer TV2 videre, så folketingspolitikere nu skal forholde sig til om ikke, reglerne skal ændres, skriver Christian Hüttemeier.

- Vi er altså nået til, at politikerne nu skal forholde sig til en potentiel lovændring på baggrund af en kvinde som har hostet i to år, der ikke kan få en diagnose af lægevidenskaben, men som har en mistanke om, at det er hendes landmands-nabos skyld ? hvor det er almen kendt, at de har deres nabostridigheder, og at kvinden har en åbenlys interesse i, at landmanden ikke udvider sin bedrift.

- Det kan umuligt være de journalistiske standarder, der er gældende på TV2 og i vores land. Og jeg ser meget frem til, hvad Mikkel Hertz har at sige til TV2's forsvar, når han får tid, skriver kommunikationsdirektøren i L&F.