I forbindelse med MRSA-handlingsplanen er der fra politisk hold fastsat et mål om at reducere antibiotika-forbruget med 15 procent fra 2015 til udgangen af 2018.

- Vi kan være stolte af vores indsats, men vi er fortsat 2,5 procentpoint fra målsætningen, siger Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion til deres hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Erik Larsen bør vi gennemgå vores brug af antibiotika med en tættekam:

- Hver enkelt skal naturligvis vurdere, om der er behandlinger, som kan undværes. Det er ikke nemt, men det er vigtigt, at vi lever op til handlingsplanen. Det giver langt mere arbejdsro, når der er politisk tillid til, at vi endnu en gang selv skaber resultater og udvikling i erhvervet, siger Erik Larsen fra Seges til hjemmesiden.

Det totale forbrug

De 15 procent skal hentes på det totale antibiotikaforbrug og ikke på forbruget til den enkelte gris.

- Da smågrisene tegner sig for hovedparten af antibiotikabruget, betyder flere smågrise, at det er sværere at reducere det totale antibiotikaforbrug, selvom vi bliver dygtige til at forebygge og behandle hver enkelt gris. Vi ved, der er gjort et meget stort stykke arbejde i besætningerne, og de lavthængende frugter er plukket. Derfor er det også nødvendigt, at vi hjælpes ad med at give den endnu et hak nedad, udtaler Erik Larsen til hjemmesiden.