100 procent engagement fra både svineproducent og medarbejdere, målrettet indsats på fodring og rette stald-temperatur ved indsættelse. Det er nogle af de ting, der har været årsag til, at svineproducent Mikael Andersens slagtesvin nu har lavere foderforbrug og højere daglig tilvækst.

For et år siden kom svineproducent Mikael Andersen, ejer af Asbjerggaard, med i Produktionskoncept Slagtesvin. Formålet med konceptet er at hjælpe slagtesvineproducenter med at effektivisere deres produktion, så det i sidste ende giver et bedre dækningsbidrag, og dermed et større incitament til at producere slagtesvin i Danmark. Og det er gået godt. Faktisk ligger Mikael Andersens produktion nu blandt de svineproducenter, som har rykket sig mest blandt de deltagende producenter i Produktionskoncept Slagtesvin.

- For et år siden havde vi en referencetilvækst på 953 gram per dag. I dag er den 1.101 gram. Og ser vi på foderforbruget, var det tidligere 2,64 FE/kg, hvor den i dag er 2,35, siger Anders Kvist Poulsen, som er driftsleder på bedriften.

Anders er ikke i tvivl om, hvad de væsentligste årsager har været:

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind