Filippinerne har forbudt al import af kød fra Tyskland, efter at myndighederne har opdaget, at en forsendelse af svinekød fra Tyskland var blandet med 250 kg svinkød fra Polen.

Filippinernes landbrugsminister Emmanuel Piñol har midlertidigt suspenderet for al import fra Tyskland, ifølge de nationale medierapporter.

Forbuddet er blevet indført på grund af frygt for spredning af afrikansk svinepest. Der er ikke fundet afrikansk svinepest i Tyskland, men sygdommen er fortsat et problem i Polen.

Forsendelsen blev opsnappet af kontrolmyndighederne i Filippinerne og efterfølgende brændt. Det drejer sig om en forsendelse af svinekød, der kommer fra firmaet ProFood i Tyskland, hvor 25 kasser, i alt 250 kg svinekød havde Polsk oprindelse, skriver Pig World.

Filippinerne har forbudt import fra Kina, Mongoliet, Vietnam, Cambodja, Hongkong, Nordkorea, Laos, Rusland, Ukraine, Tjekkiet, Moldova, Sydafrika, Zambia, Ungarn, Bulgarien, Belgien, Letland, Polen og Rumænien på grund af frygt for afrikansk svinepest.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det kan ikke ske for Danmark

Pressechef hos Danish Crown Jens Hansen er ikke bekymret for, at vi i Danmark kan komme til at stå i lignende situation.

- Vi blander ikke kød til eksport, og jeg forventer heller ikke, at andre gør det. Vores veterinærsystem i Danmark sikrer, at der ikke sker misforståelser. Risikoen for at vi kommer til at stå med et eksportproblem, som det vi ser i Tyskland, er relativt lille, da vi har en meget begrænset import af svinekød, udtaler Jens Hansen. Han forklarer at Danish Crown ikke importerer svinekød, for at eksportere det til udlandet. Desuden fremhæver han den danske veterinærkontrol som systematisk, gennemprøvet og meget sikkert, hvilket er anerkendt i udlandet.

Tilliden til EU skal opretholdes

En ting er fejl der sker i Tyskland, en anden ting er, hvilket ry EU får i Asien. Jens Munk Ebbesen områdedirektør for fødevare- & veterinære forhold hos Landbrug & Fødevarer er bekymret for om tredjelande vil miste tilliden til EU.

- Det bekymrer mig, hvis der er lande som tror, at EU-systemet ikke fungerer, og at flere lande vil lave importforbud. Tilliden til EU og Danmark skal opretholdes. Det er nu vigtigt, at alle lande i EU gør, hvad de kan for at sikre, at sådanne fejl ikke sker, siger Jens Munk Ebbesen. Han fortæller at Danmark også eksporterer svinekød til Filippinerne, og at mange lande kræver at det er kød fra dyr der er født, opvokset og slagtet i Danmark.

I forsommeren var Filippinerne ude med et forslag om at forbyde import af kød fra nabolande til lande med afrikansk svinepest. Dette initiativ blev dog ikke til noget.