Abonnementsartikel

OUA-producent ærgrer sig over, at specialproduktion af antibiotikafri grise tilsyneladende er på vej ud og nu ikke længere kan købes i Danmark.

En af landets største producenter af OUA-grise (opdræt uden antibiotika), Henning Jakobsen fra Haderslev, finder det beklageligt, at denne produktionsform efter alt at dømme er på vej til at blive lukket ned, fordi forbrugerne ikke køber dette kød, og fordi tillægget fra Danish Crown nu igen falder markant.

- Det synes jeg, er en skam, for idéen er rigtig, og produktet er godt. Vi har alle - uanset produktionsform - en interesse i at have så lavt et antibiotikaforbrug som muligt. Det er dét, der efterspørges af forbrugerne, men hvis de ikke får oplysninger om produktet og præsenteres for det, er det jo lidt op ad bakke, siger han og tilføjer, at der burde lægges flere kræfter i markedsføring og kommunikation i Danmark, også fra supermarkedernes side, så forbrugerne får reel oplysning om produktet.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.