Efter Peter Mejlhede valgte at sælge halvdelen af Grønning Smede- og Maskinforretning til Claus Marcussen, er der blevet tid til et endnu større fokus på firmaets forretningsområder og dermed også kunderne.

Det var ikke et svært valg for Peter Mejlhede, da han i januar 2018 overdrog halvdelen af Grønning Smede- og Maskinforretning til den dengang tidligere ansatte, Claus Marcussen. Peter Mejlhede havde været alene om titlen som indehaver siden 2008, og der var efterhånden blev for meget at se til som ene ansvarlig for det midtjyske firmas forretningsområder. Derfor var tidspunktet for et nyt partnerskab helt rigtigt.

Forretningen, der var tidligere Deutzforhandler, har i dag forhandlingen af Massey Ferguson og Krone. Derudover sælger Grønning Smede- og Maskinforretning redskaber fra Kongskilde og haveparkmaskiner fra Husqvarna.

For Peter Mejlhede var det ikke kun tanken om at få lettet arbejdsbyrden, der var grunden til at sælge halvdelen af firmaet, men også alderen, som begyndte at trykke.

- Jeg kunne ikke både passe værksted, administration og salgsafdeling. Der skulle nye kræfter til at hjælpe med at give den gas. Hvis der skulle et generationsskifte i gang, så skulle der til at gøres noget, fortæller den i dag 51-årige Peter Mejlhede og fortsætter:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Jeg tror, det er sundt for en virksomhed at få nogle unge, friske øjne ind. Det giver en god dynamik, for ellers kan man godt komme til at gå i sin egen lille osteklokke uden at få nogle input.

rich-media-1
Tiderne skifter - det, der var forkert for 20 år siden, kan jo godt være rigtigt i dag og omvendt. Så jeg prøver på at være åben, når Claus kommer med en idé, som jeg måske har prøvet for en del år siden, fortæller Peter Mejlhede om at have fået en yngre medindehaver. Foto: Josefine Ørts Felletoft.

Friske øjne

De unge friske øjne blev Claus Marcussen, der forinden havde været ansat et par år i værkstedet, og derfor allerede havde en god viden om Grønning Smede- og Maskinforretning.

- Claus er jo en ung mand, som har lysten og er ivrig efter at drive forretning. Det var vigtigt at finde en, der lige præcis ville den her branche, og det ville Claus. Så nu har jeg fået bedre tid til at fordybe mig i vores salg, siger Peter Mejlhede, der mener, at det nye partnerskab har været positivt for virksomheden på flere måder.

- Vi har haft omsætningsfremgang. Det er jo i kraft af, at Claus nu har fuld fokus på værkstedet og lager, og jeg har fokus på salg og administration, fortæller Peter Mejlhede.

rich-media-2
Grønning Smede- og Maskinforretning ligger i Roslev, nord for Skive, og har syv fuldtidsmedarbejdere samt en på deltid. Her ses Peter Mejlhede til venstre ved siden af Claus Marcussen. Foto: Josefine Ørts Felletoft.

Chancen bød sig

For Claus Marcussen var det også det helt rette tidspunkt, da han for godt og vel halvandet år siden købte sig ind i firmaet.

- Det var da en vildt fed mulighed, der pludselig opstod, så jeg tog chancen. Jeg havde altid drømt om at blive selvstændig, og så var det samtidig den helt rette virksomhed for mig, fortæller Claus Marcussen, der kun var 28 år, da han blev indehaver.

- Jeg tænkte, at det var nu eller først om 10 år, for jeg skulle til at giftes, og vi ventede vores første barn. Så jeg kunne lige så godt bare tage det hele på en gang og så rende lidt stærkere her de første år, siger Claus Marcussen, der været glad for at have Peter Mejlhede ved sin side i "oplæringen" til at være medindehaver.

- Det har været en overgangsproces, vi har været igennem - og stadig er i gang med. Jeg har rigtig mange ting at lære endnu, så det er super dejligt, at Peter stadig ejer 50 procent af firmaet og kan lære mig om tingene løbende, i stedet for at jeg var blevet kastet direkte ud i det, fortæller Claus Marcussen.

rich-media-3
Grønning Smede- og Maskinforretning er forhandler af Krone og områdeforhandler af Massey Ferguson. Foto: Josefine Ørts Felletoft.

Stort fokus

De to indehavere er begge positive over det fokus, de nu kan lægge på hver sit område. For det betyder ekstra god service til kunderne.

- Vi er ikke verdens største virksomhed, hvilket betyder, at vi har nærkontakt til alle vores kunder, altid kan yde en god service og samtidig kan tilbyde at lave de små ting, fortæller Peter Mejlhede, der lægger vægt på, at det er vigtigt at have en god tilknytning til kunderne og følge med tiden.

Claus Marcussen er helt enig:

- Det giver jo noget begge veje, at vi har en god relation til kunderne. Vi vil altid yde vores ypperste, og de vil gerne bruge os. Det er altid det, vi går efter. Vores branche flytter sig helt vildt. Så vi gør også, hvad vi kan, for at kunne levere og servicere på det nyeste grej på markedet, fortæller Claus Marcussen.

Egen produktion

Det er ikke kun på produkterne fra diverse leverandører, hvor Grønning Smede- og Maskinforretning følger med. Det er også når det gælder egenproduceret produkter.

I foråret 2016 kastede Grønning Smede- og Maskinforretning sig nemlig ud i egen produktionen af biomasseknuseren, der kaldes - i-Grind.

- Vi har haft rigtig god succes med vores biomasseknuser. Vi leverede den første i juni 2016 og har sidenhen solgt otte, som nu er ude at køre, siger Peter Mejlhede, om maskinen, der er blevet lavet med en dansk samarbejdspartner i USA, hvor den bliver produceret.

På adressen i Roslev er der også sket lidt nyt for virksomheden, da de ikke længere bor til leje, men nu selv ejer bygningerne.

Fremtidsplanerne for Grønning Smede- og Maskinforretning er ifølge de to indehavere klare;

- Vi skal selvfølgelig være endnu bedre til at sælge Massey Ferguson og Krone og forhåbentligt få et par medarbejdere mere på værkstedet. Derudover skal vi have udviklet på biomasseknuseren, fortæller Peter Mejlhede, mens Claus Marcussen tilføjer:

- Vi vil blive ved med at holde os lokale. Målet er at have en sund, lokal forretning med det område, vi kan bestræbe, så vi kan nå alle vores kunder, og ingen bliver ladt i stikken.