Mulighed for naturlig adfærd hos malkekvæg er en værdi med stærkt stigende bevågenhed blandt forbrugere, som køber mælkeprodukter. En konference i USA har derfor udfordret en gruppe forskere på, hvordan mælkeproduktionen kan indpasse mere naturlighed i produktionssystemerne.

"Malkekoen skal gå sammen med sin kalv og græsse på en mark". Sådan lyder et typisk svar, når forbrugere uden kendskab til moderne mælkeproduktion bliver spurgt om, hvad der er vigtigt for, at malkekøer og deres kalve har et godt liv.

- På mange områder er moderne mælkeproduktion derfor "unaturlig" og ude af trit med de forventninger, det omgivende samfund har til en bæredygtig mælkeproduktion.

...fænomenet "Grass Milk" vokser i USA og Canada. Her giver forbrugeren en høj merpris for, at koen producerer mælken på basis af græs og ikke på foder, som mennesker kan spise som føde...

Sådan indledte den canadiske adfærdsforsker Maria von Keyserlingk konferencen "Allowing for Natural Behavior in Dairy Cattle" på ADSA-årsmødet i Pittsburg tilbage i juni 2017.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind