NFU Skotlands avlsudvalg sigter på at rekruttere nye svineproducenter, eftersom markedet forbedres, og der er mere efterspørgsel på avlsmateriale. Det skriver Farmers Weekly.

De skotske Svineproducenter håber at drage fordel af en svækket pund, en øget efterspørgsel efter indenlandske svinekød fra detailhandlere og investeringer fra fødevareproducenten Tulip, til at køre den skotske svineindustrien fremad.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ordningen vil skabe en pakke til vordende svineproducenter, herunder bistand fra foderstofforretninger og slagterier samt en mentorordning fra eksisterende producenter.

- Det er en spændende tid for skotske svin, siger administrerende direktør for skotske Svineproducenter, Andy McGowan, og fortsætter:

- Vi har stærke markedssignaler, og der er stigende optimisme i sektoren.

Ordningen gælder ikke kun for nye producenter ifølge formand Mark Donald.

- Det er en stor chance for nye og etablerede landmænd, til både at starte og styrke deres virksomheder, siger han og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De barrierer for deltagelse i denne type landbrug er meget lavere end i mange andre sektorer. Nogle meget succesfulde landmænd er begyndt med kun et skur, og har drevet det til succes.

fgk