Abonnementsartikel

Nutidens ledere i landbruget har brug for både at kunne uddelegere opgaver, hvor medarbejdere tager ansvar, samt udøve kontrol og sætte retning.

Forleden mødte jeg en landmand, som befandt sig i et dilemma i forhold til sin rolle som leder. Han så sig selv som en moderne, motiverende og empatiske leder, som tog sine medarbejder med på råd, gav ansvar og viste tillid.

Samtidigt ønskede han at sikre, at opgaverne på driften blev løst optimalt, at der var styr på overarbejde og produktivitet. Han havde et behov for at indføre mere kontrol af medarbejdernes tidsforbrug og opgaveløsning på driften. Han beskrev disse to mål som svære at forene - som to helt modsatrettede ledelsesstile. Han frygtede, at øget kontrol vil signalere mistillid, skade arbejdsmiljøet og den gode stemning på driften.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.